Träningsformen formerly known as Crossfit

Fick ett uppläxande mail av Crossfits huvudkontor i US and A om att jag skulle ge fan i att erbjuda träningsformer som jag kallar Crossfit. Trots att jag gått deras egna utbildning till Crossfit Trainer så är det alltså inte ok att marknadsföra Crossfit som träningsform. Det är dock ok att nämna att jag är utbildad Crossfit Trainer men alltså inte att jag erbjuder Crossfit som träningsform. För att jag ska få göra det måste jag betala 3000 USD/år i någon slags licenskostnad. Makes sense?

Tycker det är en konstig inställning. Dom gör en stor grej av att vara en grass-root organisation där användarna ska forma innehållet och utveckla konceptet och bla bla. Men i slutändan är de cashen de handlar om. De är ju lite som att varumärkesskydda ”styrketräning” eller någon annan träningsform. Ta de inte fel nu, jag älskar Crossfit som träningsform och filosofi. Men visa delar av organisationen och upplägget kring denna kan ifrågasättas.

Har för mig att ”Zumba” och ”Spinning” och andra träningstrender gått igenom en liknande resa där man först försökt skydda namnet men där man tillslut fått ge sig för att det bara blivit allmänt vedertaget.

Nåja, känns inte som om jag orkar ta fighten och riskera en stämning ang varumärkesintrång mot amerikanska jurister. Numera erbjuder jag alltså INTE Crossfit som träningsform utan X-Training (i brist på bättre namn). Men jag är fortfarande utbildad Crossfit Level 1 Trainer.

Namnförslag på träningsformen mottages med varm hand! ☺


Utdrag ur mail

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Comments

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Personlig träning i Luleå