Dag 2: CrossFit Trainer Course

Dag två började med en repetition av första dagens lyft och finslipning av teknik och hur man rättar till rörelserna hos en kund.

Sen lite kost snack och mycket av detta fokuserade kring ett Paleo insirerad kost (surprise!) och en Zone diet, dvs 40 % kollisar, 30%fett, 30% protein. Även här var inställningen väldigt öppen och ”ofördömmande”. ”Gör det som funkar för dig” det finns ingen super metod som funkar för alla. Hitta balans i kosten och något som du känner att du kan leva med och må bra av resten av livet. Gillar inställningen!

Efter det lite periodiserings snack, som vi dock la ner alldeles för lite tid på enligt mig. Ett spännande ämne där jag gärna diskuterat mer med dom, men tiden var knapp och dom höll sig rätt hårt till manuset.

Sen väntade skolning i några av Ninja övningarna inom CF:

  • Snatch
  • Kipping pull ups
  • Muscle ups i ringar (Gjorde min första Ring Muscle Up, aldrig testat ringar tidigare. Med kass teknik så de finns potential för mkt mer.)

Avslutningvis ett prov med 50 frågor för att certifiera deltagarna. Kändes ok, och borde väl ha klarat det.

Sammanfattningsvis en grym helg. Gillar grundtänket och inställningen som CF verkar stå för, och öppenheten och ödmjukheten till att man inte har alla svar utan ständigt är lärande. Ett ”open community” som byggs upp nerifrån av utövare av Crossfit. Dock lite kort om tid och hade gärna grottat ner mig lite mer i vissa områden och även gärna hunnit med lite mer teknik träning på de svåraste lyften.

Ser fram emot att börja applicera den nyvunna (eller i alla fall delar av den) kunskapen på PT kunder. Be ready!


Muscle Up skolning


Mera Muscle Ups

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Comments

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Personlig träning i Luleå