Cykelturen från helvetet

Planen var att cykla Pajala-Luleå med matstopp i Överkalix för att få till ett riktigt långpass på cykel. Men ca 25 km in på passet ändrade jag resplanen till att istället köra Pajala-Överkalix-Pajala. Orsak 1: En jävulsk (nåja, kändes som de i alla fall) motvind, så jag ville gärna cykla hemåt i medvind. Orsak 2: Ville undvika att cykla på E4an med mitträcken och galna trafikanter.

Detta medförde då att jag vände innan jag nått det tänkta matstället och att jag istället fick klara mig på den lilla energi jag hade med mig. Alltså: en banan, 5 Runekakor och 1,25 l sportdryck. Vilket visade sig vara WAY too lite.

Efter ca fem timmar började det bli riktigt kämpigt. Benen så klart lite mosiga, inget konstigt i det. Men energibristen var mest kämpigt för de mentala, man är inget snille när kolhydraterna tar slut. Fick verkligen slita för att ta mig hem helskinnad. Väl hemma en halv banan sen avslutande 20 min jogg.

Sen stupade jag hemma och resten av kvällen såg ut typ så här:
Ca 4 liter vatten + sportdryck
Power nap
Pizza
Power nap
Entrecore+Bea+potatis
Bastu
Rabarberpaj med grädde
Sova
 
 


Sportdrycken tog slut ca halvvägs så efter det var de vatten från div bäckar som gällde.

2 comments to Cykelturen från helvetet

  • 29 juni, 2012

    moninge says:

    Du skulle ha svängt in på Strandvägen i Korpis, där finns det mat…

  • 29 juni, 2012

    admin says:

    Ja, de hade varit välkommet! Såg dock hur ni körde om mig någonstans mellan korpis å Pajala.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Comments

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Personlig träning i Luleå