CrossFit Enduranceutbildning

Nästa helg väntar en två dagars CrossFit Enduranceutbildning i Stockholm. (www.crossfitendurance.com). CrossFit Endurance (CFE) är en förgrening av CrossFit där fokus ligger på konditionsidrottare. Mycket av upplägget (speciellt styrkedelen) är i princip likadant som i vanlig CrossFit men med en viss vinkling till lite längre pass och mer konditionsinslag i WODsen.

Brian Mackenzie heter grundaren och gurun inom CFE. Tidigare triathlet som nu gått över till att komplettera uthållighetsträningen med mer styrketräning och byta ut kvantitet mot kvalité i löppassen. Både han själv och hans atleter har sett riktigt bra resultat (bättre prestationer, färre skador) av denna typ av träning. Han har en bra blogg där han snackar om allt från kompressionskläder, till löpskolning till kost.

Jag har själv kört på med ett träningsupplägg som är starkt inspirerat av CFE till och från i ca två år. För mig har det funkat bra och det har varit kul att experimentera och testa olika upplägg. Löptiderna har förbättrats samtidigt som jag ökat styrkan i många funktionella grundövningar och i princip hållit mig helt skadefri.

Helgen kommer att fokusera rätt mycket på löpteknik (pose running) och på träningsprogrammering för konditionsidrottare och triathleter och förmodligen en del kost.

Intresset för CrossFit har ju som bekant vuxit galet fort den senaste tiden. Allt fler av PT kunderna efterfrågar och uppskattar inslag av denna typ av träning i sin programmering. Därför tror jag denna fördjupning kommer väldigt väl till pass och blir ett bra komplement till min CrossFit level 1 certifiering.

Ser fram emot helgen!

Brian Mackenzien striking a POSE

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Comments

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Personlig träning i Luleå